Assalamualaikum dan salam Ramadhan.
Resepi ini tukil dari Mama Zieza rnet terima kasih mama jom kita tengok caranya:
4 biji putih telur.putih telur fresh
1 cwn gula castor..( saya letak 3/4 je)
1 sudu teh cuka (apple cider pun boleh)
1 sudu teh esen vanila ( saya letak esen pisang )
1 sudu makan tepung jagung.
Hiasan:
Whipping cream
buah-buahan segar
Pukul
putih telur hingga berbuih, then masukkan gula sedikit demi sedikit
sehingga menjadi meringue....masukkan tepung jagung, cuka dan esen
vanila skit. Pukul sehingga pekat dan berkilat.
Ratakan adunan kat atas kertas silicone biar tebal dan bakar suhu 150C
Bakar sehingga ianya garing di luar.. dalam dia akan maintain
lembut.
Sejuk kan sekejap..
Hiasan:
letak whipping cream yang telah
dipukul kental atas pavlova yang dah masak kemudian taburkann buah buahan diatasnya....
Tiada ulasan:
Catat Ulasan