10 September 2008

Yellow cupcake

Kek ini adalah sample untuk di pamerkan dan dinilai pada kursus Peningkatan Produk Untuk Usahawan IADA P.Pinang. Produk dinilai oleh Pn. Prof Dr. Noraziah binti Abdul Aziz dari Kolej Teknologi Industri USM bersama-sama dengan pegawai dari IADA peserta kursus.Memang best kursus ni satu pengalaman yang amat berharga.Keknya adalah Carrot cake dan deconya adalah gumpaste dan bunga sugar paste.Dibawah resepinya ye, Carrot Cake Bahan A, 280g tepung serbaguna. 1 1/2 soda bicabornate 2 camt double action baking powder. 1/4 sebuk kayu manis Bahan B, 5 telur gred A. 300g gula castor 3/4 cant garam. Bahan C, 300g minyak zaiton. Bahan D, 400g carrot di parut. Bahan E, 100g Walnut cincang. Caranya: Putar B hingga kembang masukkan garam.Masukkan minyak putar perlahan hingga sebati.Masukan A,D dan E kacau sebati.Masukkan dalam loyang 8 X 8, bake for 45 min or hingga masak le suhu 165 C

Tiada ulasan:

Catat Ulasan