Entry kali ini resepi biskut bijan habatul sauda memang sedap dan rangup, sebenarnya resepi ini asalnya dari kakak kak Nur dulu2 diaorang pergi kelas masak2 WI zaman 70-an dulu, cuma kali ni kak Nurr dah upgrade resepi tukar pada sukatan metrik dari cawan dan planta digantikan dengan butter serta tambah habatul sauda yang kebetulan ada kat rumah.Jom kita tengok resepinya
Bahan A:
200g butter
50g crisco
120g gula castor
Bahan B:
1 biji telur
Bahan C:
250 gm tepung superfine
100 gm tepung ubi
100 gm bijan ( 50 gm kisar halus)
50 gm habatul sauda
1 camt emplex
Caranya:
Putar bahan A, masukkan bahan B, masukkan C gaul rata canai dan terap adunan.
Hiasan letak la apa2 yg korang suka yek...sya letak telur kuning dgn kelapa.
Bakar suhu 175C..
Bahan A:
200g butter
50g crisco
120g gula castor
Bahan B:
1 biji telur
Bahan C:
250 gm tepung superfine
100 gm tepung ubi
100 gm bijan ( 50 gm kisar halus)
50 gm habatul sauda
1 camt emplex
Caranya:
Putar bahan A, masukkan bahan B, masukkan C gaul rata canai dan terap adunan.
Hiasan letak la apa2 yg korang suka yek...sya letak telur kuning dgn kelapa.
Bakar suhu 175C..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan