11 Ogos 2012

Almond Londan


 Entry kali ini biskut Almond London yg menjadi kegemaran anak2.Kak Nurr dah olah resepi asal untuk dapatkan rasa yang lebih cruncy gula icing digantikan dengan gula perang  bahan lain seperti biasa, cubalah memang sedap dan rangup walaupun sesudah di salut dgn coklat.Jom kita tengok resepinya

Bahannya:
250g butter
80g gula icing digantikan dgn gula perang
2 biji kuning telur
500g tepung superfine
50g badam serbuk
50g tepung susu
1camteh emplex
1 camteh vanila
Badam secukupnya.

Caranya:
Putar butter dengan gula hingga lembut masukkan telur dan semua bahan kering lain.
ambil sedikit adunan masukkan badam.
Bakar pada suhu 175C hingga garing.
Celup biskut dalam cooking chocolate masukkan dalam paper cup tabur badam cincang diatasnya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan